Over ons

Martin Ebbinkhuijsen, eigenaar/oprichter Wifi for me

Al jaren ben ik mateloos geïnteresseerd in allerlei disruptive initiatieven die links en rechts om ons heen uit het niets lijken te ontstaan en die de ‘gevestigde orde’ eens flink wakker schudden. Ik vind het geweldig hoe spelers als Uber en Airbnb de segmenten waarin ze opereren compleet op zijn kop zetten zonder zelf ook maar 1 taxi of hotelkamer te bezitten. Ryanair heeft de luchtvaartindustrie doen schudden, Apple is Nokia fataal geworden en niemand in de mobiele telecomindustrie zag Whatsapp aankomen. Stuk voor stuk bedrijven die succesvol zijn geworden door ‘het anders te doen’. Anders en beter: Uber levert een geweldige taxi ervaring, Ryanair vliegt veel goedkoper en strak op tijd en Apple, tja. Apple heeft in mijn ogen de ultieme ‘user experience’ weten te vinden door bij alles wat ze doen en maken de gebruiker en het gebruiksgemak centraal te stellen. Klanten vinden dit geweldig en betalen hier graag voor.

 
Bij bovenstaande bedrijven, komt een drietal facetten naar voren:
 
1] Maak gebruik van bestaande (over)capaciteit
Uber en Airbnb maken gebruik van bestaande capaciteit die niet wordt benut. Ryanair heeft weliswaar zijn eigen vloot, maar zet die zo efficiënt in dat zij maximaal gebruik maken van de aanwezige capaciteit. Hun vliegtuigen vertrekken normaal gesproken binnen 30 minuten nadat ze zijn binnen gekomen waar een traditionele luchtvaartmaatschappij toch al gauw 2 uur nodig heeft.
Kijk om je heen en zie hoeveel overcapaciteit er is. Voorzieningen worden gebouwd op een bepaalde maximale bezetting. Kijk naar wegen en parkeerplaatsen. Okay, in de spits staan we nog steeds in de file maar die andere 20 uur per dag is er echt veel ruimte op de wegen. Bij winkelcentra is het in het weekend vechten om een parkeerplaats terwijl je er de rest van de week zonder problemen je auto kwijt kunt. Bioscopen, zwembaden, sportvelden, stadions, noem maar op. Er is zoveel (over)capaciteit.
 
2] Voorzie in een behoefte waar en wanneer de klant dat wil
Voorzien in een behoefte die je niet altijd hebt, maar wel regelmatig: On demand. Mijn auto staat vaker stil dan dat hij rijdt en ook ik heb een elektrische kettingzaag en heggenschaar die ik misschien 1 of 2 keer per jaar gebruik. En toch is het heel prettig wanneer ik de auto kan pakken als ik ‘m nodig heb, dus die heb ik gekocht. Maar zou ik ook nog een auto kopen als er een écht goede service zou zijn waarbij ik ala minuut een auto tot mijn beschikking zou kunnen hebben? Ik weet het niet. En die kettingzaag zouden we eigenlijk met een paar buren samen moeten kopen.
 
3] Zorg voor een geweldige klantervaring
Wij leven in een samenleving waarin we meer en meer gemak om ons heen willen. De voorgesneden en voorgewassen groente in de supermarkt is daar een mooi voorbeeld van. Veel duurder dan de groente die je zelf nog moet bewerken maar het is toch wel erg handig als je de zakjes open kunt scheuren en de groente zo kunt gebruiken.
Uber levert gewoon een hele goede taxi service. Geen gedoe met betalen, bonnetjes en fooi maar automatisch afrekenen op de vooraf opgegeven creditcard en de factuur via de mail. De vluchten van Ryanair zijn goedkoop en goed. Geen overtollige luxe zoals businessclass en frequent flyer punten maar gewoon vliegen van A naar B, op tijd en efficiënt. Apple maakt producten met de klant en klantervaring centraal. En Whatsapp heeft een berichtendienst gemaakt die zoveel beter is, meer kan en gebruikersvriendelijker is dan SMS, dat SMS in korte tijd bijna volledig is weggedrukt.
 
Bovenstaande punten heb ik ook in overweging genomen toen ik Wifi for me ben gestart. Ik realiseerde me dat we tegenwoordig ‘allemaal altijd en overal’ verbonden willen (kunnen) zijn. We willen het en in zekere zin wordt het ook van ons verwacht. Whatsapp, social media, het nieuws, het weer en de email, we kunnen eigenlijk niet zonder.
Altijd en overal verbonden (kunnen) zijn, zonder gedoe, zonder stress. Dát is wat ik voor ogen heb, en ik verwijs naar de 3 uitgangspunten hierboven:
 
  • Overcapaciteit: er is ongelooflijk veel data capaciteit in de netwerken van de mobiele operators. Ik maak daar gebruik van en daar heeft iedereen baat bij.
  • On demand: ik wil en hoef als klant niet altijd wifi tot mijn beschikking te hebben, maar áls ik het nodig heb (vakantie, weekend weg, tijdelijke huisvesting, etc) dan wil ik ook wifi kunnen krijgen.
  • Geweldige klantervaring: de klant moet zich geen zorgen hoeven maken over wifi, niet het idee hebben dat hij voorzichtig moet doen omdat zijn bundel anders te snel op raakt. Maar ook wifi met goede snelheden en voldoende capaciteit.
 
Dit is Wifi for me en ik zorg voor een zorgeloze wifi-ervaring, waar en wanneer jij die nodig hebt. Je huurt bij mij een totale wifi-oplossing inclusief hardware, klaar voor gebruik, waar en wanneer jij dat wilt. En na afloop van de huur stuur je de gehuurde spullen gewoon terug in de meegestuurde retourenvelop. Want ook dát hoort bij een geweldige klantervaring.