Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen, mogelijkheden en aanbiedingen?

Meld je dan hier aan!

Veelgestelde vragen

Het gebruik van de hotspot is simpel, het bestellen ook. Ga naar de bestelpagina, geef aan hoe lang je de hotspot wilt huren en vanaf wanneer en vul je naam en adres gegevens in. Nadat je op de bestel knop hebt geklikt, word je doorgeleid naar de betaal pagina van Mollie (onze betaal partner), waar je kunt betalen. Na betaling krijg je een mail met daarin je factuur en de gegevens over wat je hebt gehuurd.
 
Je ontvangt de hotspot uiterlijk 2 dagen vóór aanvang van de huurperiode op het adres dat je hebt ingevuld bij het bestellen. Het pakketje past gewoon door de brievenbus dus daar hoef je niet voor thuis te blijven of de buren mee lastig te vallen. Bij de hotspot zit een gefrankeerde retourenvelop die je kunt gebruiken voor de retour zending na afloop van de huur.
 
Simpel, ja toch?
In de hotspot zit een SIM kaart van een mobiele telefoon operator. De hotspot zet het 4G (mobiele data) signaal om in een wifi signaal en daar kun je dan jouw eigen smartphone, tablet, laptop of elk apparaat dat geschikt is voor wifi mee verbinden. Dit betekent dus ook dat je hotspot het alleen doet als ie een verbinding kan maken met het juiste data netwerk. Dat is over het algemeen geen probleem, maar er zullen altijd plekken zijn waar er geen mobiel data signaal is, bv in afgelegen natuurgebieden.
Nou nee, niet echt. Ok, in beide gevallen heb je wifi maar met een hotspot heb je:
  • je eigen wifi die je niet met anderen hoeft te delen;
  • veilige wifi omdat het jouw eigen wifi is, afgeschermd met een password;
  • wifi waar en wanneer jij het wilt;
  • mobiele wifi, je neemt de hotspot overal mee naar toe;
  • wifi voor maximaal 10 apparaten tegelijk
  • wifi waarvan je vooraf de kosten weet en niet voor verrassingen komt te staan
 
Dus om nou te zeggen dat zo’n hotspot vergelijkbaar is met de wifi op de camping…..
In de landen waar je onze hotspot kunt gebruiken, kun je onbezorgd surfen op het internet. Geen stress want je hebt ongelimiteerd data tot je beschikking. Geen bundel maar echt ongelimiteerd; je kunt he-le-maal los.
Dat klopt. Alleen is jouw bundel afgestemd op je gewone dagelijkse gebruik. De meeste mensen hebben een bundel van 1 tot 3 GB per maand. Prima voor dagelijks gebruik in Nederland als je onderweg bent.
Op vakantie heb je geen wifi zoals thuis of op je werk en ga je dus veel meer gebruik maken van mobiel internet. Die data bundel van 1-3 GB die in je abonnement zit, is er op vakantie of tijdens een weekendje weg dan ook snel doorheen. Tenzij je natuurlijk gaat internetten ‘met de handrem’ erop, maar ja….
Huur je bij ons een hotspot met data, dan zit daar ongelimiteerd data bij. Ongelimiteerd, das echt veel! Dat is uhhh, nou ja, oneindig veel, zeg maar.
In al onze hotspots zitten 4G SIM’s en wij werken alleen samen met operators die een 4G netwerk hebben. Dit garandeert hoge snelheden. Het kan voorkomen dat er op plekken geen 4G maar 3G beschikbaar is en ook 3G snelheden zijn uitstekend. In uitzonderlijke situaties zou je terug kunnen vallen op 2G (GPRS of EDGE), dan heb je nog wel een dataverbinding maar de snelheid daarvan is echt een stuk lager.
We kunnen de hotspot met echt ongelimiteerd data nu aanbieden in Nederland en Oostenrijk en we werken er hard aan om meer landen toe te voegen. Wanneer je je hotspot bestelt, kies je in welk land je de hotspot wilt gebruiken. Wij sturen je dan een hotspot en zorgen ervoor dat de juiste SIM erin zit. Zodra de SIM contact maakt met het netwerk in het land waarvoor je de hotspot hebt gehuurd, heb je zorgeloos toegang tot het internet. Je kunt je hotspot dus alleen gebruiken in het land waarvoor je je hotspot hebt besteld.
Op deze pagina vind je een overzicht met landen waar wij de hotspot kunnen aanbieden.. Per land zijn de mobiele operators vermeld en een link naar hun website met dekkingskaarten. Hier kun je zelf kijken of er op jouw bestemming voldoende dekking is. Overigens zijn deze kaarten indicatief en nooit tot op de meter nauwkeurig. Daar komt nog bij dat diverse factoren de dekking kunnen beïnvloeden (bebouwing, ben je binnen of buiten, weersomstandigheden, etc). Wel is het zo dat de operators met wie wij samenwerken ruime landelijke dekking bieden en dat populaire (vakantie) bestemmingen doorgaans goede dekking hebben.
Tja, dat is paniek, dat snappen we. Het kan zijn dat je net op een punt bent waar er geen of onvoldoende dekking is van het mobiele datanetwerk. Als je daar maar even bent, geniet dan van de omgeving en de rust, het landschap en de aardige mensen. Je zult extra gelukkig zijn met je hotspot wanneer je weer terug bent in de bewoonde wereld waar wel dekking is.
Mocht het zo zijn dat jij net op die plek op vakantie bent waar geen dekking is, neem dan meteen contact met ons op. We kunnen geen dekking voor je toveren, we kunnen wel met je overleggen hoe we dit voor jou het beste kunnen oplossen.
Hier vind je een aantal instructie video’s met betrekking tot het gebruik van de hotspot.
Het is net als met andere spullen die je huurt: direct nadat de huurperiode is afgelopen. We verwachten de hotspot op de 2e werkdag na afloop van de huurperiode weer terug. Mocht dat de 3e werkdag worden dan doen we daar niet moeilijk over. Mocht het nog later worden, dan zijn we genoodzaakt je extra huur in rekening te brengen. We rekenen hiervoor €10 per dag en verrekenen dat met je borg. We tellen 7 dagen in een week en het tellen begint de dag ná de 3e werkdag waarop de hotspot uiterlijk binnen had moeten zijn. Mocht de hotspot met toebehoren na 1 week (dus 7 dagen) na afloop van de huurperiode nog niet bij ons terug zijn en we hebben verder ook niets van je gehoord, dan gaan we ervan uit dat je de hotspot zo geweldig vindt, dat je besloten hebt ‘m zelf te houden. In dat geval verrekenen wij de borg met de spullen die je hebt gehouden. De hotspot met USB stekker, snoer, SIM en het tasje kosten samen €150. Op verzoek kun je van ons een factuur krijgen.
 
Overigens zullen we je helpen niet te vergeten de hotspot terug te sturen. Vlak voordat de huurperiode is afgelopen sturen we je een email en mochten we de hotspot op de 3e werkdag na afloop van de huurperiode nog niet binnen hebben, dan sturen we je nogmaals een email.
 
Mocht je de retourenvelop kwijt zijn, stop de hotspot en de bijgeleverde accessoires in een doosje of bubbeltjes-envelop zodat de hotspot goed beschermd is. Frankeer het doosje of de envelop voldoende en stuur deze op naar:
 
Wifi for me
Wegenbouw 17
3991 NG  HOUTEN
De borg is bedoeld om eventuele schade aan of vermissing van de hotspot of de accessoires die bij de hotspot horen met je te verrekenen. Zodra wij de hotspot retour hebben ontvangen, controleren wij hem direct. We kijken of er schade aan is, of er accessoires ontbreken en of ie het nog doet. Via de mail krijg je bericht van ons of er iets met de hotspot of bijbehorende accessoires aan de hand is. Mocht dat zo zijn dan laten we je ook weten wat we met je moeten verrekenen en hoeveel je dus van ons terugbetaald krijgt. Terugbetaling van je borg (of het restant daarvan) vindt normaal gesproken binnen een week nadat wij de hotspot hebben ontvangen, plaats.
 
Om zaken transparant te houden hebben we bij de algemene voorwaarden een lijst opgenomen van voorkomende schades en wat dat kost.
 
Heus, we gaan echt niet lopen zeuren om elk krasje dat er op de hotspot zit, maar we verzoeken je wel zorgvuldig met je hotspot om te gaan. Het is nu eenmaal elektronica en die is kwetsbaar.
Absoluut; neem even contact met ons op en we bespreken jouw specifieke wensen. Je kunt ons het best een email sturen.